Bør du bygge garasje selv eller velge en garasjeleverandør?

Publisert: 18.02.2019

Det er bokstavelig talt et verdivalg om du bygger selv eller setter bort hele jobben til en leverandør. Noen vil ha glede av å kunne pusle med et byggeprosjekt det en garasje er og de har endel forkunnskap som skal til for å lykkes. Andre igjen ser verdien av å kunne lene seg tilbake å se at jobben blir gjort.

Vil du spare tid og penger på garasjejobben?

Tid er et viktig aspekt i disse vurderingene. Mens en skreddersydd ferdiggarasje produseres i elementer inne på en tørr fabrikk før den monteres i løpet av en til tre dager, så vil et selvbyggerprosjekt ta all din ledige tid på kvelder, i helger og ferier i en periode. Noen trives med å ha det slik, andre ikke.

Mange tenker nok at de kan spare endel penger på å sette opp garasjen selv. Kanskje kjenner de en som har snekkerferdighetene eller har gjort en tilsvarende jobb tidligere eller de har en svoger som sier han kan bistå. Det er mange såkalte «dongeribuksesnekkere» der ute og jeg har sett hvordan mange av prosjektene har gått. Et garasjeprosjekt som jeg ofte passerer på min vei har pågått et halvt års tid. Det går sakte fremover og med mitt trente øye ser jeg at byggherren har benyttet for veike dimensjoner på materialene i fronten og rundt portene på garasjen. Heldigvis er nok dette prosjektet unntaket, men det forekommer ikke sjelden, dessverre.

Kvalitet i materialer og porter

En garasjeleverandør bygger sammen garasjen på mål og etter kundens ønsker inne i fabrikken før vi frakter den ut og monterer. Et tett bygg har vi som oftest i løpet av en dag eller to. Vi har satt opp noen tusen garasjer tidligere og bruker materialer som er av god kvalitet og våre underleverandører på vinduer og porter er solide og anerkjente på det norske byggevaremarkedet. Gode materialer er en ting, men den sikkerheten du har i å kjøpe garasjen fra en anerkjent leverandør gir deg også en trygghet for leveransen. Se på det som en forsikring. Du får varen og om noe går galt har du en ansvarlig leverandør som kommer tilbake for å fikse opp.

I selvbyggerprosjekter er du din egen herre og står for hele prosessen fra søking om tillatelse, via grunnarbeider til selve byggingen. Med en leverandør i ryggen får du hjelp til alle disse prosessene og mange undervurderer hvor omfattende selv et «lite» garasjeprosjekt kan ende opp med å bli.

Min anbefaling til deg er heller å bruke dine snekkerferdigheter og byggeiver på innsiden av garasjen. Gjør deg flid med innredningen, legg gulv på loftet og bygg deg arbeidssoner i en praktisk garasje med smarte oppbevaringsløsninger. Kanskje lar du deg inspirere av de som har både sofa, TV og kjøleskap i en isolert og varm garasje? Mange ferdiggarasjer er feiende flotte fordi eierne har fått utfolde seg etter at bygget er tett og tørt. 

Snakk med oss om ditt garasjeprosjekt!

Garasjebyggere siden 1960
Umbraco CMS fra MarkedsPartner