Dempet sort er det nye eggehvit

Publisert: 19.05.2022

Som garasjeleverandør er vi forpliktet til å følge med på trender og utviklingstrekk. Det handler ikke bare om TEK17, reguleringsplaner og tekniske spesifikasjoner, men også om hvordan garasjen skal kle huset og eiendommen.

Hos de fleste modulgarasjebyggerne her i landet leveres det mange standardløsninger, men hos oss i Karlshusgarasjene vet vi at norske husbyggere setter sin ære i å gjøre det litt ekstra fint rundt seg. Derfor jobber vi med å tilby løsninger og tilpasninger som blir prikken over i-en. Da må vi kunne levere godt håndverk og kreative løsninger.

 

Garasje for enebolig. Farge dempet sort.Dempet sort er den mest populære fargen akkurat nå.

Fargevalg endrer seg med tiden

Garasjen skal matche huset og fargevalget er naturligvis noe av det første som skal stemme overens. Den siste tiden har vi for eksempel sett at fargen dempet sort har tatt over store markedsandeler fra den tidligere så populære eggehvit. Dette får også konsekvenser for hva vil skal kunne tilby kunden.

Om det er en hel garasje som skal males i denne fargen eller om det er detaljer som dører og vindusomramming, er opp til byggherren, men vi bistår alltid med gode råd.

Som oftest vil en garasje som er bygget i samme stil som boligen, gi det beste helhetsinntrykket. Men fra tid til annen kan også en kontrast i både byggestil og fargevalg være på sin plass. For eksempel kan en moderne garasje med flatt tak gjøre seg godt sammen med en bolig i mer tradisjonell stil.

 

Garasje med torvtak for enebolig.Kontrast mellom bolig og garasje hvor huseieren har valgt torvtak på garasjen.

Tak er trend

Velger du kontrast mellom bolig og garasje kan du også vise det ved å velge ulikhet på taket. Kanskje passer det både deg og eiendommen med tradisjonell takstein på boligen og torvtak på garasjen? Velger du torvtak så er det endel ting du skal tenke på. Her gjelder å sette seg inn i fordeler og ulemper.

 

Garasje og enebolig med båndtekket tak.Båndtekket tak på både bolig og garasje tar seg godt ut.


Tryggere og mer trendy er det å velge et såkalt båndtekket tak. Det går ut på at falsede tynnplater av stål, aluminium, kobber eller sink festes sammen med en klikkmetode som gjør taket helt tett. Dette er også en gammel tradisjon med røtter tilbake til 1800-tallet, og som mange husfabrikanter nå opplever stor etterspørsel etter. Derfor har vi det også med i vårt utvalg av garasjetak. Slike tak er svært holdbare, gir god beskyttelse mot alle slags vær og i tillegg ser elegant ut.

 

Detaljbilde to garasjer med tynne lekter rundt vinduer og dører som erstatning for hjørnekassene.

Tynne lekter rundt vinduer og dører som erstatning for hjørnekassene, blir stadig mer populært på våre garasjer.

Helhetsinntrykket ligger i detaljene

Akkurat nå er det kledning i malmfuru som gjelder for mange nye hus- og garasjeprosjekter. Samtidig er det variasjoner mellom bred og smal kledning – alt etter hvordan helhetsinntrykket skal være. Ikke sjelden velger også kundene vinduer som ikke er helt standard, men som fanger opp boligens stil.

Det er ikke sikkert alle legger merke til det ved første øyekast, men vi leverer stadig flere garasjer uten den tradisjonelle og markante hjørnekassen. I stedet ønsker kunden seg kun en tynn lekt som former hjørnene. Det samme gjelder for innramming av vinduer og dører. Smalere lekter finner du også her. Det gir bygget en bedre «flyt» og mindre visuell forstyrrelse.

 

 

Garasje for enebolig, med tilpasset gavl som flyter i ett med veggen Tilpasset gavl som flyter i ett med veggen, gjør seg godt på garasjen enten den har flatt eller skrått tak

 

En av de store hustrendene vi har fanget opp og leverer løsninger for, er å bygge vegg og gavl i ett stykke. Det er lettest å vise dette på bilder og du ser at gavl ikke har et utspring fra veggen og dermed flyter bygget i hverandre på en fin måte.

Det samme gjelder såkalte magebelter som skiller etasjene fra hverandre og som ofte er synlige på bygget. Det behøver de ikke å være. Vi kan tilpasse vår leveranse av ferdige veggmoduler slik at bygget får bedre visuell flyt. Samtidig kan flere visuelt gode løsninger faktisk komme rimeligere ut. Ta for eksempel en lekt istedenfor en hjørnekasse. Det kan bli billigere for kunden fordi vi bruker mindre materialer.

Visuell investering som ikke koster skjorta

En skulle tro at individuelle tilpasninger av designelementer som hever totalinntrykket er en kostbar affære. Vårt inntrykk er at mange designløsninger på skreddersydde ferdiggarasjer ser langt dyrere ut enn det faktisk er.

Selvsagt kan spesialbestilte vinduer, dører og porter bli mer kostbare, men de fleste bygningstekniske tilpasningene gjør vi uten at det gjør veldig store endringer i prisen. For oss er det viktig å følge trender og gjøre kundetilpasninger og komme med gode råd. Gjennom seksti år har Karlshusgarasjene levert over 15.000 garasjer og det gir oss god innsikt i hva kundene ønsker seg.

 

Snakk med oss om ditt garasjeprosjekt!

Garasjebyggere siden 1960
Umbraco CMS fra MarkedsPartner