Husk dette når du velger garasjeleverandør

Publisert: 21.03.2019

Tenk på at du kjøper deg trygghet når du velger en leverandør av garasje. Garasjen er et bygg som skal stå i mange år og du har ikke råd til at det slurves.

Jeg vil selvsagt råde deg til å velge en leverandør som har vært lenge i bransjen og som kan sitt fag basert på kompetanse og masse erfaring med tilsvarende prosjekter som det du skal i gang med. Men uavhengig av hvilken leverandør du lander på så mener jeg at det som her listes opp er argumenter som skal avgjøre hvem du til slutt velger.

Befaring og tegning av garasje

Garasjen skal stå til huset ditt og sammen skal det fylle ut tomten på en god og riktig måte. Gjennom en befaring på eiendommen vil en garasjeleverandør raskt kunne se hva som passer, og gi deg gode råd om utnyttelsesgrad og kommunal lovgivning. Husk at norske kommuner har ulike reguleringer for garasjebygg og også innenfor den enkelte kommunen er det forskjellige regler som gjelder.

Visuelt er det trolig viktig for deg å få en garasje som ser bra ut og kanskje tar opp i seg den samme arkitekturen som andre bygg på eiendommen. Mange garasjeleverandører leverer bare standarder med liten grad av tilpasning. Om du trenger skreddersøm må du utfordre leverandøren på dette og samtidig være forberedt på at det vil koste deg noe mer. Sluttresultatet blir uansett adskillig bedre. Om leverandøren har erfarne tegnere kan de bistå deg med å få garasjen tegnet opp mot husets arkitektur.

Sammenligne epler med epler

Husk at det kan være veldig store avvik i tekniske spesifikasjoner på ulike tilbud fra ulike leverandører. Når du skal sammenligne tilbudene må du sørge for å gjøre tilbudene sammenlignbare, gjerne ved å gå en ekstra runde på detaljene etter at du har fastsatt en egen spesifikasjon som sier noe om kvalitet og leveranse i tillegg til pris. Når du henter inn tilbud skal du ha en grundig spesifikasjon på hva du søker pris på. Er grunnarbeidene inkludert? Hva slags materialer skal brukes? Hvilke garasjeporter ønsker du og mer til. Først når denne listen er god nok kan du sammenligne priser på epler og epler hos de ulike leverandørene uten at noen annen slags frukt blander seg inn.

Valg av kvalitetsmaterialer vil også spille inn på pris og sluttresultat. Garasjens tekniske kvalitet skal være god og det bør benyttes takstein, vinduer og porter fra kjente leverandører. Ting skal ikke ruste eller gå i stykker.

Må ha kontroll på lover og regler

Selv med et tilsynelatende enklere lovverk rundt byggetillatelse for garasjer så skal du holde tungen rett i munnen før du setter i gang med grunnarbeider og bygging. Det er mye som taler for at du i de aller fleste tilfeller bør søke om tillatelse, for å slippe fremtidige problemer med naboene. Dette vil en leverandør kunne hjelpe deg med. Kjøper du tjenester hos en erfaren garasjeleverandør får du også god rådgivning. Det kan være vanskelig å sette en verdi på gode råd, men det vil garantert spare deg for ekstra utlegg og bekymringer i prosjekterings- og byggefasen.

Oppsummert er det gode grunner for å velge en erfaren garasjeleverandør og mitt viktigste råd er som følger: Velg en leverandør som tar seg tid til å komme hjem til deg på befaring, og som kjenner til lokale forhold, for at dere sammen skal kunne komme fram til de beste løsningene og deretter gjennomføre et prosjekt slik du vil ha det. Lykke til! 

Snakk med oss om ditt garasjeprosjekt!

Garasjebyggere siden 1960
Umbraco CMS fra MarkedsPartner