Hva koster en garasje?

Publisert: 08.11.2023

Prisen på garasje til en enebolig avhenger av en rekke faktorer, som størrelse, tomteforhold og utstyrsgrad. Det avgjørende er hva du har behov for. Her ser vi nærmere på hva som påvirker kostnadene.

Et sentralt forhold som påvirker prisen, er om du skal bygge selv eller sette bort prosjektet til en garasjeleverandør. Samme hva du velger, vil noen faktorer være like. Da snakker vi om grunnarbeider, elektroarbeider, garasjeport og eventuelt annet utstyr som hører med i en garasje.

Innhenter du priser på de ulike delprosjektene i en garasjeleveranse, ser du at grunnarbeidene fort kan bli relativt omfattende, avhengig av eksisterende grunnforhold. Graving, utskifting av masse, forskaling, armering, støping av ringmur og et nytt dekke må du ta høyde for.

Tar du med et fast dekke foran garasjeporten i tillegg, ser du at det blir penger av det.

Snakk med oss om ditt garasjeprosjekt

 

Bruk hjelpemidler til budsjetteringen av garasjen

Budsjetteringen av garasjeprosjektet er som du forstår viktig. Det kan også være ganske krevende. Her vil en garasjeleverandør kunne bistå deg med erfaring og kompetanse og gjøre prosessen enklere for deg.

Vi anbefaler at du skaffer deg en total oversikt over alle utgifter før du går i gang. Da skal alt fra kommunale gebyrer til belistning rundt vinduene være med i regnestykket. Bruk Garasjeguiden som din lille hjelper når du setter opp et budsjett.

 Selvbyggere som skal holde prisen nede velger ofte rimeligere materialer enn du vil finne i en ferdiggarasje. Da ender du fort opp med takpapp og ikke takstein, og gjerne vinduer, dører og garasjeporter av enkleste sort. På lang sikt er dette dårlige investeringer.

Les også: Er du i tvil om det er nødvendig med byggesøknad?

 

Snittpris på en garasje

Med lang erfaring som garasjeleverandør kan vi si noe om det generelle prisbildet, men alt avhenger som sagt av dine preferanser. Dermed kan det være vrient å gi budsjettpris før en har hatt en samtale omkring prosjektet.

Fra grunnarbeidene er klare til garasjen er reist tar det som regel 2 - 5 arbeidsdager. Da løfter du ikke en finger selv, før malerkosten skal svinges.

Så du denne? Garasjen må tilpasses både regler og terreng

 

Garasje er lønnsom investering

For mange er oppføring av en ny garasje en betydelig investering, men vi ser gang på gang at investeringen er tjent inn den dagen du tar i bruk din nye garasje. Verdiøkningen på eiendommen økes som regel med minst summen tilsvarende det du betalte for garasjen. Faktisk viser det seg at du kan gange garasjeinvesteringen med 1,5 når den nye taksten på eiendommen foreligger.

Altså lønner det seg å investere i en garasje. Legger du det lille ekstra i prosjektet, med strøm og ladeboks til elbilen, vil det ikke bare tjene deg som skal bruke den her og nå. Det vil være gode salgsargumenter den dagen du skal selge eiendommen.

 

 Ta kontakt med oss her om ditt garasjeprosjekt

Denne artikkelen ble første gang publisert 15. mars 2019 og er senere oppdatert.

Garasjebyggere siden 1960
Umbraco CMS fra MarkedsPartner