Hva koster en garasje?

Publisert: 15.03.2019

Spørsmålet i tittelen er naturligvis hypotetisk fordi en garasje ikke er en garasje. La oss derfor starte med å se hva du faktisk har behov for.

Snakk med oss om ditt garasjeprosjekt!

Aller først vil jeg introdusere deg for Garasjeguiden som gir deg nyttige innspill til ditt prosjekt. Her finner du sjekklister og gode råd som du ellers kanskje ikke ville tenkt over før du starter. Blant annet vil det være naturlig å ta stilling til disse spørsmålene før du setter i gang:

  • Hva skal du oppbevare i garasjen i tillegg til bilen?
  • Hvordan skal garasjen se ut, og hvordan skal den plasseres?
  • Hvilke forhandlere kan levere din drømmegarasje?
  • Hva slags økonomi og budsjett legger du til grunn for prosjektet?
  • Hvem skal tegne garasjen din?
  • Hvordan kan du sammenligne tilbudene du får?
  • Hvordan foregår prosessen med søknader og hvilke regler og begrensninger er det som gjelder?
  • Hvordan lager du en gjennomtenkt prosjektplan?
  • Hvilke ord og uttrykk du bør forstå når du skal bygge en garasje?

Mange faktorer du skal huske

Når du kommer deg gjennom forberedelsene kan du starte med å hente inn tilbud. Ofte blir det et spørsmål om du skal bygge selv eller sette bort prosjektet til en garasjeleverandør. Samme hva du velger så er det endel faktorer som vil være like, for eksempel grunnarbeider, elektriker, garasjeporter og eventuelt annet utstyr som hører en garasje til.

Innhenter du priser på de ulike delprosjektene i en garasjeleveranse, ser du at grunnarbeidene fort kan bli relativt omfattende avhengig av eksisterende grunnforhold. Graving, utskifting av masse, forskaling, armering, støping av ringmur og et nytt dekke må du ta høyde for. Tar du med et fast dekke foran garasjeporten i tillegg, ser du at det blir penger av det. En kvadratmeterpris på 2.000 kroner er helt normalt for denne delen av garasjeprosjektet.

Bruk hjelpemidler til budsjetteringen

Budsjetteringen av garasjeprosjektet er som du forstår viktig, og ganske krevende. Her vil en garasjeleverandør kunne bistå deg med erfaring og kompetanse. I Karlshusgarasjene har vi levert garasjer i 60 år så det skal mye til før vi blir overrumplet. Vi anbefaler at du skaffer deg en total oversikt over alle utgifter før du går i gang. Da skal alt fra kommunale gebyrer til belistning rundt vinduene være med i regnestykket. Bruk Garasjeguiden som din lille hjelper når du setter opp et budsjett.

Selvbyggere som skal holde prisen nede velger ofte rimeligere materialer enn du vil finne i en ferdiggarasje og da ender du fort opp med takpapp og ikke takstein og vinduer, dører og garasjeporter av enkleste sort. På lang sikt er dette dårlige investeringer.

Snittpris på en garasje

Med lang erfaring som garasjeleverandør kan vi si noe om det generelle prisbildet, men alt avhenger som sagt av dine preferanser. De fleste garasjene leverer vi i prisbildet mellom 80.000 kroner og en halv million. Gjennomsnittet ligger på 210-220.000 kroner for en ferdig montert garasje. Fra grunnarbeidene er klare til garasjen er reist tar det mellom en og tre dager. Da løfter du ikke en finger selv før malerkosten skal svinges.

Garasje er lønnsom investering

For mange er det en betydelig investering, men vi ser gang på gang at investeringen er tjent inn den dagen du tar i bruk din nye garasje. Verdiøkningen på din eiendom økes som regel med minst summen tilsvarende det du betalte for garasjen. Faktisk viser det seg at du kan gange garasjeinvesteringen med 1,5 når den nye taksten på eiendommen foreligger. Altså lønner det seg å investere i en garasje. Legger du det lille ekstra i prosjektet med vann, strøm og ladeboks til elbilen så vil det ikke bare tjene deg som skal bruke den her og nå, men det vil være gode salgsargumenter den dagen du skal selge eiendommen. 

Snakk med oss om ditt garasjeprosjekt!

Garasjebyggere siden 1960
Umbraco CMS fra MarkedsPartner