Slik får du en garasje som passer til tomt og hus

Publisert: 22.02.2019

Garasjeporten matcher inngangsdøren, mønekorset og listverket rundt vinduene er like på hovedhuset og garasjen. Det lille ekstra utgjør brått en stor forskjell når du skal planlegge og bygge din nye garasje.

Bevar byggestilen på din garasje

Alle hus har sitt særpreg og garasjen bør kunne gjenspeile dette. En funkisvilla fortjener en garasje i samme byggestil og bor du i en sveitservilla skal du være nøye med detaljene for å bygge en garasje som kler huset. Spesialtilpasning og skreddersøm er en del av leveransen til dagens garasjeprodusenter. Selv om utgangspunktet er en systembygget garasje så er tilpasningsmulighetene mange.

De vanligste spørsmålene jeg får fra våre garasjekunder går på de estetiske valgene som de gjør for å tilpasse garasjen til eksisterende bebyggelse. For eksempel er det spørsmål om vindustyper og sprosser, takvinkler og takstein eller kledning og omrammingsdetaljer. Det er naturlig for oss å ta hensyn til huset utforming og byggematerialer når vi planlegger en garasje på tomta. I tillegg ser vi på solforhold, utsikt, adkomstmuligheter, parkering og slike ting som blir viktig for en god total utnyttelse av eiendommen.

Bestill en befaring

I mange tilfeller ønsker vi å komme på befaring for å kunne gi kundene innspill på hvordan de best mulig utnytter tomten de har. På en befaring kan vi fort ta stilling til hvordan garasjen best mulig bør plasseres i forhold til huset, innkjørsel og eventuelt andre bygg.

Vi har som et holdepunkt at en garasje ikke skal være det prangende bygget på eiendommen, men i mange tilfeller være noe nedtonet og heller fremheve hovedhusets særpreg. Garasjen skal også plasseres smart slik at du skaper nye praktiske uterom på eiendommen. Den kan for eksempel være med å hindre innsyn til din uteplass og legges slik at du kan etablere et tun eller bygge et nytt uterom og kanskje en hagestue ved bruk av garasje- og husveggene. Ikke ta for lett på det å plassere et nytt bygg på din tomt. Her er det både reguleringsbestemelser du skal huske, men også få den best mulige utnyttelsen av tomtens potensiale. Mulighetene er mange når vi får brukt vår erfaring og kunnskap på en befaring.

Kundetilpasning er en investering i eiendom

Mange som bestemmer seg for å bygge garasje, starter med å se på ferdige og rimelige byggesett som de kanskje selv tenker å sette opp. Jeg er muligens inhabil, men mener bestemt at du vil ha mer igjen for din investering om du legger litt mer tid og penger i prosjektet enn som så. Får du hjelp av en erfaren garasjeprodusent er sjansen for at du blir fornøyd enda større. De aller fleste kundene som kommer hit til oss i Karlshusgarasjene ønsker en kundetilpasning i en eller annen form. Vi sitter med mange fornøyde kunder som har fått hjelp med alt fra omfattende søknadsprosesser til fresing av belistning rundt et lite garasjevindu. 

Snakk med oss om ditt garasjeprosjekt!

Garasjebyggere siden 1960
Umbraco CMS fra MarkedsPartner